Barack Obama vindt dat Ellen DeGeneres zich er nogal gemakkelijk vanaf heeft gemaakt in haar poging Obama's record van meest geretweete bericht te verbreken. 

Daarover grapt de Amerikaanse president in de talkshow van de blondine.

"Ik probeerde jouw record van meeste retweets te verbreken en het spijt me, maar het is wel gelukt", zei DeGeneres tegen Obama, die op een groot scherm zichtbaar was via een videoverbinding vanuit het Witte Huis.

De aflevering met de president komt donderdagavond op televisie. "Ja, ik heb het gehoord", reageerde Obama. "Ik vond het een nogal goedkope actie om met beroemdheden op de foto te gaan en ze pizza te voeren."

Bekijk het fragment:

DeGeneres presenteerde begin deze maand de Oscars en maakte tijdens de show een groepsselfie met sterren als Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Jared Leto, Brad Pitt en Angelina Jolie.

Binnen drie kwartier werd de foto meer dan een miljoen keer geretweet en uiteindelijk meer dan twee miljoen keer. Toen Obama in 2012 herkozen was als president twitterde hij 'nog vier jaar', met een foto waarop hij zijn vrouw Michelle omhelst. Dat was sindsdien de meest geretweete foto.