Chris Brown zou werken aan een deal om onder zijn mogelijke gevangenisstraf uit te komen. De zanger is volgens bronnen bereid veel geld te betalen.

Dat meldt TMZ donderdag.

Brown zit momenteel in de gevangenis in Californië, nadat hij de afkickkliniek waar hij verbleef is uitgezet. De zanger verbleef daar vanwege zijn woedeaanvallen.

De 24-jarige zanger moet in de gevangenis blijven tot er meer duidelijkheid is over de rechtszaak die in Washington tegen hem loopt. Die zaak gaat in april verder. 

Brown wordt er van verdacht een man in elkaar te hebben geslagen in Washington. De advocaat van Brown probeert nu tot een deal te komen met de aanklager, door hem voor een flink bedrag af te betalen. Volgens TMZ is er een grote kans dat de man tekent, of dat zelfs al heeft gedaan, en dus zou de aanklacht van tafel verdwijnen.

Brown zou dan binnen een week weer vrijgelaten kunnen worden.

Als Brown in Washington wordt veroordeeld, zou dat gevolgen kunnen hebben voor zijn zaak in Californië. Een veroordeling in Washington betekent dat Brown wederom de voorwaarden van zijn proeftijd heeft overtreden.
Na het mishandelen van zijn toenmalige vriendin Rihanna in 2009, heeft de zanger een proeftijd van vier jaar.