Mick Jagger vindt het erg moeilijk om de dood van zijn vriendin L'Wren Scott te begrijpen. 

Dat heeft hij volgens BBC laten weten in een statement. Scott werd maandagochtend (Amerikaanse tijd) dood gevonden in haar appartement in New York. 

Ze zou zichzelf van het leven hebben beroofd. Haar assistente vond haar terwijl ze hing aan een sjaal die was vastgeknoopt aan een deurknop. De mode-ontwerpster is 49 jaar geworden.

De 70-jarige Jagger heeft het er naar eigen zeggen erg moeilijk mee. "Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe mijn geliefde en beste vriend zichzelf zo van haar leven kan beroven", aldus The Rolling Stones-zanger.

"We hebben samen veel prachtige jaren gekend en hadden een geweldig leven voor onszelf gecreëerd", gaat hij verder. "Ik ben ontroerd door het eerbetoon dat mensen aan haar hebben gebracht en de persoonlijke steunbetuigingen die ik heb ontvangen", aldus Jagger. "Ik zal haar nooit vergeten." 

De politie moet nog vaststellen of het daadwerkelijk om zelfmoord gaat. Er is geen afscheidsbrief gevonden, maar ook was er geen spoor van geweld aangetroffen in haar appartement.