Kanye West gaat zijn woedeuitbarstingen aanpakken. De 36-jarige rapper heeft een akkoord gesloten met justitie.

West wordt niet veroordeeld voor het aanvallen van een paparazzo in juli. In ruil daarvoor laat de rapper zich behandelen voor zijn woedeproblemen. Dat bleek maandagavond tijdens een rechtszitting in Los Angeles.

West, die niet aanwezig was bij de zitting, vloog de fotograaf aan op Los Angeles International Airport. De paparazzo beweerde maandag dat hij slechts zijn werk deed en dat Wests reactie overdreven was.

"Als ik had gedaan wat hij heeft gedaan, zou ik gestraft worden", zei de fotograaf, die beweert nog steeds last te hebben van Wests aanval. De man ziet de rapper het liefst achter tralies verdwijnen.

Taakstraf

Om een veroordeling te voorkomen, ging West akkoord met het volgen van 24 therapiesessies. Ook ging de rapper akkoord met de taakstraf van 250 uur en heeft hij beloofd uit de buurt van de paparazzo te blijven, schrijft entertainmentwebsite TMZ. Tot slot draait West op voor de medische en proceskosten van de fotograaf.

De paparazzo vertelde de rechter dat hij zich gebruikt voelde. West zou overgegaan zijn tot de aanval om aandacht te genereren voor zijn nieuwe album Yeezus en bijbehorende tournee.

West, die zich opmaakt voor zijn huwelijk met Kim Kardashian, heeft het geregeld aan de stok met de vele paparazzi die zijn gezin volgen.