L'Wren Scott, de vriendin van The Rolling Stones-zanger Mick Jagger is maandagmorgen dood gevonden in haar appartement in New York. De mode-ontwerpster zou zelfmoord hebben gepleegd.  

Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Haar assistent heeft Scott om 10.00 uur 's ochtends (lokale tijd) gevonden. Scott (49) zou zichzelf hebben opgeknoopt met een sjaal aan een deurknop, zegt de politie in een statement. De politie gaat onderzoeken of ze inderdaad zelfmoord heeft gepleegd.

Het bureau van de lijkschouwer verwacht dinsdag uitsluitsel over de doodsoorzaak te kunnen geven. Er is voor zover bekend geen brief of andere laatste boodschap gevonden.

Er is geen afscheidsbrief gevonden. Ook zijn er geen sporen van geweld aangetroffen. Een paar uur voor haar dood werd er nog een tweet verstuurd op haar officiële Twitteraccount. 

Scott was succesvol in de modewereld. Daar begon ze in Parijs als model, om vervolgens te verhuizen naar Los Angeles. Daar was ze eerst styliste en later ontwerpster. In 2006 lanceerde ze haar eerste kledinglijn.

Ze had beroemde klanten zoals Nicolle Kidman en Michelle Obama. In 2001 kreeg ze een relatie met Jagger. Hij is momenteel met The Rolling Stones op tournee door Australië.

Geschokt

Een woordvoerder van de zanger zegt dat Jagger totaal geschokt is en kapot is van het nieuws van haar overlijden, meldt de BBC. Het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor de huidige tournee van The Rolling Stones.

Voor de zomer heeft de Engelse rockband recentelijk ook tourdata bevestigd voor Europa. The Rolling Stones spelen zaterdag 7 juni op Pinkpop.