Claudia de Breij heeft er steeds minder moeite mee dat ze een publiek figuur is. "Je bent net zo'n publiek persoon als je denkt te zijn."

Dat zegt de cabaretière in een interview met het tijdschrift LINDA.

"Mensen zijn vaak normaler dan jij in je achterlijke sterrenwereldje denkt", aldus De Breij.

"Toen ik zes jaar geleden zwanger was van Bing heb ik dat in RTL Boulevard naar buiten gebracht. Ik dacht dat ik zo, in één klap, de onzinpers bij me weg zou houden. Later realiseerde ik mij dat ik het helemaal niet had hoeven doen."

De presentatrice denkt dat haar zoon Bing en de zoon van haar vriendin Jessica hebben geholpen bij haar kijk op het zijn van een publiek persoon. "Ik val op de één of andere manier meer samen met mezelf. Daardoor vind ik het minder moelijk om herkend te worden of om met wildvreemde mensen op straat in gesprek te raken."

Uitzetten

De Breij vertelt dat ze de publieke persoon inmiddels ook uit kan zetten. "Ik kan op straat lopen en besluiten: ik maak nu écht geen contact. Maar ik ben niet langer twee Claudia's: één privépersoon en iemand die in de buitenwereld functioneert."

"Ik denk ook: je gaat niet ánders doen, dat kan niet meer. Ik zou het zelf ook bloed- irritant vinden als ik een moeder had die heel achterlijk zou gaan doen zodra ze de buitenwereld binnenstapt."

De nieuwe LINDA ligt vanaf woensdag 19 maart in de winkels