Demi Lovato vindt het niet kunnen dat Lady Gaga tijdens een optreden een kunstenares over haar heen heeft laten spugen.

"Alsof er nog niet genoeg mensen zijn die eetstoornissen verheerlijken", twitterde Lovato, die zelf heeft geworsteld met boulimia. "Het is niet stoer of kunstzinnig."

Lady Gaga, die zelf ook een eetstoornis had, trad donderdagavond op tijdens het South by Southwest-festival in Austin.

Tijdens het nummer Swine werd de zangeres op het podium vergezeld door een kunstenares die normaal gesproken op doeken spuugt. De artiest kotste meerdere vloeistoffen over de zangeres heen, die gewoon door bleef gaan met zingen.

Bekijk de act:

"Artiesten in de popcultuur hebben invloed op mensen. Sommige mensen hebben niet door dat iets wat hun idolen doen kunst is", legt Lovato uit. "Wat mensen zien, doen ze na. Of het nu gaat om een kapsel, kleding of het verkeerd opvatten van dingen waardoor ze zelfdestructief gedrag vertonen als kunst."

De 21-jarige zangeres voelde zich genoodzaakt haar mond open te trekken omdat fans hun idolen nadoen. "Boulimia is niet iets stoers en het zorgt er niet voor dat je met je favoriete artiest op het podium kunt staan." Wel is Lovato naar eigen zeggen nog steeds een fan van Gaga. "Ik ben nog steeds een 'Little Monster'."