Geen terrasjes meer voor Reinout, Lieke van Lexmonds (on)gezellige wintersport en zoontje Sylvie draagt papa’s trouwring. Kortom: lees mee in Party, Privé, Story en Weekend van deze week.

Dat was schrikken vorige week: Reinout Oerlemans bleek een hartaanval te hebben gehad. Hij ging direct onder het mes en is pas net van de intensive care af.

Privé besteedt zes pagina’s aan de 'Golden Boy' van de Nederlandse tv. Mooie glamourportretten van Reinout, Danielle en de vier kids in avondkleding. Een foto van hun immense villa in het Gooi. Poserend naast Willem-Alexander, Maxima én Doutzen Kroes.

Maar de keerzijde van al dit succes is deze hartaanval op jonge leeftijd. Reinout (42) verkocht onlangs zijn bedrijf en stak bijna 100 miljoen in zijn zak. Het gezin zou weer naar de VS gaan verhuizen, waar hij directeur zou worden. Die plannen worden nu even op de lange baan geschoven. Eerst moet de voormalige soapie werken aan zijn herstel.

Gelukkig geeft Privé ook een paar tips. Niet meer roken, gezond eten, weinig alcohol, minder stress en veel bewegen. Party heeft foto’s van Reinout en Danielle op een terrasje vorige week. Met bier en bitterballen en lekker onderuit gezakt in een stoel. Dat was dus voorlopig de laatste keer dat het stel zo onbezorgd buiten zat. 

Linda's kids in startblokken

Alles wat mama Linda de Mol aanraakt, lijkt in goud te veranderen. Tv-shows, tijdschriften en series als Gooische Vrouwen en Divorce zijn buitengewoon succesvol. Ook broer John stapelt succes op succes.

Volgens Party zijn de De Mol genen ook doorgegeven. Iedereen kent Johnny de Mol als acteur en presentator. Maar ook Linda's kids kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in showbizzland. Zoon Julian (16) is erg muzikaal. Maar 'Ome John' ziet ook tv-talent in hem. Hij bood zijn neef al een baantje aan bij Talpa. "Ik denk dat het slim is om bij de tv te komen", aldus John de Mol.

Voor nichtje Noa (14) ziet John een toekomst als sportpresentatrice. "Ze zou misschien wel de nieuwe Dione de Graaff kunnen worden", complimenteert hij de dochter van Linda. Kruiwagens genoeg dus voor de junioren van de familie. Het is in elk geval ook leuk om in Party Linda, vriend Jeroen en de twee kinderen weer eens met z'n allen voor de foto te zien poseren.

Prinsesjes op de fiets

Volgende week is in Den Haag de internationale Nucleaire conferentie. De halve stad wordt vanwege veiligheidsmaatregelen afgesloten. Party ontdekte dat zelfs de prinsesjes niet ontkomen aan de strenge veiligheidseisen.

Vanuit Wassenaar is het normaal gesproken maar tien minuutjes rijden naar de school waar Amalia, Alexia en Ariane op ziten. Maar tijdens de conferentie wordt een belangrijke weg afgesloten. "De enige manier om de school te bereiken is met een enorme omweg via Leidschendam, Voorschoten, Leiden en Katwijk," weet een ouder van een schoolgenootje."Dat is een uur rijden, zonder files."

Het ziet er naar uit dat het koninklijk drietal tijdens de conferentie op de fiets naar school moet. Het fietstunneltje is namelijk wel toegankelijk. Een stief kwartiertje flink doortrappen en de dametjes zijn bij hun school. We zijn benieuwd of papa Lex of mama Maxima die dagen 'haal-en brengdienst' hebben. Of wordt het het kindermeisje dat in weer en wind naar school moet fietsen?

Lieke's gezellige wintersport

Actrice Lieke van Lexmond ging gezellig met haar nieuwste vriend Bas op wintersportvakantie. Ze streken neer in het mondaine Lech. Maar echt gezellig samen de hele dag op de lange latten staan werd het bepaald niet, weet Story.

In het blad vertelt de verliefde soapie dat haar Bas s morgens al vroeg de lift pakt om fanatiek te gaan skiën. Zonder haar. 's Middags pas voegt hij zich weer bij haar. "En maken we samen een paar afdalingen," vertelt Lieke. Op de foto zitten ze weliswaar samen in de lift, maar dat blijkt dus één van de weinige momenten te zijn.

In Weekend zien we het stel samen op een terrasje zitten. Lieke heeft geen skipak aan, maar ging liever een dagje shoppen. Liefdevol draagt ze de ski's van Bas, die natuurlijk wel een paar afdalingen gaat doen. Volgens het blad bezocht het stel ook een juwelier. Zou er een verloving aan zitten te komen? "Lieke heeft nu een mooie leeftijd voor kinderen", schrijft het blad dan ook. Dan kan Bas lekker gaan skiën terwijl Lieke beneden aan de piste op de kinderen past.

Tweedehands trouwring

Privé zag kans om Sylvie Meis weer eens te spreken. Ze mag haar hart luchten over Sabia, de nieuwe liefde van Rafael. Sylvie verbaast zich er over dat Sabia haar in alles kopieert. Zo koopt ze dezelfde kleren en spullen als Sylvie, wil ze opeens eten in een restaurant waar Sylvie altijd luncht.

Daarbij parkeert "die vrouw" haar auto zo ongeveer op de inrit van Sylvie. En gaat vervolgens openlijk met Rafael staan zoenen terwijl ze weet dat Sylvie dit allemaal kan zien. Hoe gemeen kunnen vrouwen zijn! Opmerkelijk is de rol die Rafaels trouwring heeft gekregen. Sinds een week of twee draagt Damian, hun zoontje, het ding om zijn nek. Op de foto kunnen we goed zien hoe het kettinkje met de ring om het jongensnekje bungelt.

Volgens Privé voelt kleine Damian zich nu de man in Sylvie’s leven. "En mannen hebben een trouwring" blijkt het kereltje gezegd te hebben. Ontroerend, vinden Sylvie en Privé. Wij zouden eerder een goed gesprek met een psycholoog adviseren over de invloed van de scheiding op dit kind.