Linda de Mol moet wellicht getuigen in de rechtszaak die een deelnemer aan het programma Miljoenenjacht heeft aangespannen tegen producent Endemol.

Dat meldt RTL Boulevard.

De advocaat van de man vertelt in het programma dat hij denkt dat zijn cliënt sterk staat. "Linda de Mol is ook degene die de volgende dag in de media allerlei dingen heeft gezegd."

"Wat erop neerkwam dat hij zich had vergist. Dat het een miljoenenvergissing was."

De man deed enkele maanden geleden mee aan het programma. In zijn koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na een aanbod van 125.000 euro wilde de man verder spelen, maar hij drukte per ongeluk op de rode stopknop. Daardoor ging hij akkoord met het aanbod.

Presentatrice Linda de Mol overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de 'deal' was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen. Zodoende ging hij naar huis met 125.000 euro.

Reglement

In het vervolg van het spel bleek dat in de koffer van de man de hoofdprijs van 5 miljoen euro zat. Door akkoord te gaan met het aanbod van 125.000 euro, was hij deze misgelopen.

Volgens advocaat Peter Plasman is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Hij meent dat er in het reglement niet stond dat het drukken op de rode knop bepalend is.

Plasman stelt dat er geen sprake was van wilsovereenstemming. Bovendien is volgens hem op de website van Miljoenenjacht na de bewuste uitzending een zin toegevoegd dat de rode knop een einde aan het spel maakt.

Endemol wilde niet reageren op de ontwikkelingen in de zaak.