AMSTERDAM - De aangekondigde zwangerschap van Sex and the City-ster Sarah Jessica Parker houdt de Amerikaanse gemoederen erg bezig. Want hoe moet het nu verder met hun favoriete show?

Het razend populaire programma gaat over vier vrijgezelle dertigers, die op zoek zijn naar de ware liefde. Geen enkel onderwerp wordt geschuwd en op komische wijze bespreken de vier vriendinnen uitgebreid al hun seksuele escapades. Nu hoofdrolspeelster Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw in de show) heeft aangekondigd zwanger te zijn, zitten de producers met een probleem. Want een kind past nou niet bepaald in de singles-serie.

Daddy

In de media is een ware storm aan speculaties op gang gekomen. Er worden zelfs weddenschappen op afgesloten. Gaan de producers de zwangerschap en de baby in de verhaallijn opnemen? Wordt Carrie een single-mom, een alleenstaande ouder? En -heel belangrijk- wie wordt dan de vader?

In de serie heeft Carrie een verhouding met Aiden (John Corbett) en met Mr Big (Chris Noth). Beide heren zouden goede vader-kandidaten zijn, maar er is een praktisch probleempje. Zowel Corbett als Noth hebben elders opname verplichtingen en kunnen zich niet à la minute voor het nieuwe plot vrijmaken.

Hoogstwaarschijnlijk zullen de producers de ontknoping over het vaderschap als 'cliffhanger' bewaren voor het einde van het seizoen.

Schoenen

Maar niet alleen het vaderschap is onderwerp van speculaties. De krant New York Post heeft vorige week een enquete geplaatst. Daarin roepen zij lezers op te reageren op de vraag of Carrie haar baby door New York moet gaan rondsjouwen op haar geliefde designerschoenen van ontwerper Jimmy Choos of dat ze nu moet kiezen voor gemaksschoeisel.

Vertaald naar Nederlandse begrippen zou dat zijn dat de Volkrant zijn lezers serieus vraagt of Laura Alberts van de soap Goede Tijden Slechte Tijden platte schoenen moet dragen of schoenen met een hakje.