Kris Jenner heeft een belangrijke rol gespeeld in de planning van het aanzoek dat Kanye West haar dochter Kim Kardashian vorig jaar deed. 

Dit heeft Jenner toegegeven in de rechtbank, in een mogelijke zaak om het videomateriaal van het aanzoek.

"Ik speelde een belangrijke rol in de organisatie van het evenement", zei Jenner volgens Radaronline in haar verklaring. "Ik was direct betrokken bij de plannen en was bekend met de gastenlijst."

West vroeg Kardashian in oktober op haar 33e verjaardag ten huwelijk in een stadion, in aanwezigheid van vrienden en familie.

Ook waren er camera's bij aanwezig en later was het aanzoek te zien in de realityserie over de familie Kardashian. Het stel heeft de rechten op de videobeelden voor een aanzienlijk bedrag verkocht, zo blijkt nu volgens Radaronline uit de rechtszaak.

De Kardashians hebben medeoprichter van YouTube Chad Hurley aangeklaagd, omdat hij zijn eigen beelden zonder toestemming zou hebben gemaakt en online zette.

Hurley zou niet eens zijn uitgenodigd voor het feestje, maar met iemand anders binnen zijn gekomen. Later deze maand bepaalt de rechtbank of de zaak wordt voortgezet.