Reinout Oerlemans heeft zondagmiddag een hartaanval gehad.

Dat maakt zijn productiebedrijf Eyeworks maandag bekend.

De tv-producent heeft dezelfde dag nog een bypassoperatie ondergaan in Amsterdam. Die is succesvol verlopen.

In een verklaring van Eyeworks staat dat de 42-jarige Oerlemans zich zondagmiddag niet goed voelde na het spelen van een hockeywedstrijd. Hij is toen zelf naar het ziekenhuis gereden, waar werd geconstateerd dat hij een hartaanval had.

''We zijn natuurlijk enorm geschrokken maar gelukkig heeft Reinout snel en adequaat gehandeld en zijn we blij dat de operatie in het AMC goed is gegaan'', laat zijn vrouw Daniëlle Overgaag weten. ''Reinout zal nu eerst moeten rusten en daarna gaan werken aan zijn volledige herstel. We zien de toekomst positief tegemoet."

Herstel

Volgens Eyeworks wil de familie in alle rust werken aan het herstel van Oerlemans. Een woordvoerder laat tegenover NU.nl weten dat er geen verdere details naar buiten zullen komen.

De voormalige soapster deed vorige maand een groot deel van zijn bedrijf van de hand aan Warner Bros, de televisietak van het Amerikaanse media- en entertainmentconcern Time Warner. Hij zou zelf aan de slag gaan als topbestuurder bij Eyeworks USA, dat wel van de oprichters van Eyeworks blijft.