Justin Bieber staat maandag voor de rechter in Toronto omdat hij wordt verdacht van mishandeling. In het volgende overzicht staan een aantal kindsterren die ooit ook in aanraking met de politie zijn gekomen.

Macaulay Culkin 
Macaulay Culkin(foto) begon met acteren toen hij slechts vier jaar oud was. De 33-jarige acteur, die vooral bekend is van de Home Alone-films, besloot al snel dat een leven in de spotlights niet voor hem was weggelegd en stopte op zijn veertiende met acteren.

Culkin kwam ondanks zijn vroege pensioen geregeld in het nieuws vanwege zijn problemen. Zo werd de acteur in 2004 opgepakt in Oklahoma omdat hij marihuana en medicijnen bij zich had. Ook gaan al jaren hardnekkige geruchten dat Culkin verslaafd is aan heroïne. 

Lindsay Lohan 
Lindsay Lohan stond ook al op jonge leeftijd voor de camera. Zo was ze te zien in meerdere reclamespotjes en soaps. De 27-jarige actrice werd bij het grote publiek bekend op 12-jarige leeftijd door haar rol in de Disney-film The Parent Trap, die in 1998 uitkwam.

Vanaf 2007 ging het bergafwaarts met Lohan. Zo werd ze gearresteerd voor rijden onder invloed, diefstal en drugsbezit. De actrice probeerde ook meerdere keren af te kicken van alcohol en drugs. Lohans laatste verblijf in een instelling lijkt tot nu toe succesvol te zijn. De actrice schijnt de laatste maanden van de verdovende middelen af te kunnen blijven. 

Jodie Sweetin 
Jodie Sweetin was op 4-jarige leeftijd voor het eerst op televisie toen ze de hoofdrol speelde in een hotdogreclame. De 32-jarige actrice had vervolgens meerdere kleine rollen in tv-series voordat ze in 1987 haar grote doorbraak had in de komedieserie Full House.

Na het einde van de serie, in 1995, raakte de actrice naar eigen zeggen zo verveeld dat ze meth begon te gebruiken. In 2009 schreef de inmiddels afgekickte Sweetin openhartig over haar problemen met onder meer alcohol, cocaïne en xtc. 

Britney Spears 
Britney Spears deed op 8-jarige leeftijd auditie voor de tv-serie The Mickey Mouse Club, waar ze van 1993 tot en met 1995 in te zien was. Na een paar uitstapjes naar onder meer het theater, brak de zangeres op 16-jarige leeftijd door met haar eerste single Baby One More Time.

De 32-jarige Spears nam na een paar jaar afscheid van haar brave imago en kleedde zich steeds uitdagender. Ook namen de berichten over haar feestgedrag toe. 

De zangeres liet zich in 2007 opnemen in een afkickkliniek, maar vertrok al na een dag. Een dag later schoor ze haar hoofd kaal. Spears verbleef na dat incident meerdere keren in een kliniek vanwege haar psychische gesteldheid. Ook verloor ze destijds de voogdij over haar twee kinderen. Sinds 2008 gaat het weer beter met de zangeres. Spears lijkt haar leven nu weer redelijk op de rit te hebben. 

Jeremy Jackson 
Jeremy Jackson was nog maar een tiener toen hij in 1991 een rol kreeg in de tv-serie Baywatch. De 33-jarige acteur deed door zijn optreden in de serie over strandwachten, die vooral in zwembroek en bikini te zien zijn, menig tienerhartje sneller kloppen. Jackson gaf later toe dat hij tijdens de opnamen van Baywatch verslaafd was aan drugs.

Zijn vertrek uit de serie, in 2000, weet de acteur aan zijn drugsgebruik omdat hij zich daardoor te goed voelde om in de show te spelen. Jackson werd later opgepakt terwijl hij meth probeerde te kopen.

De acteur wist na een lang verblijf in een kliniek af te kicken en is naar eigen zeggen nog steeds clean. Desondanks deed hij in 2011 mee aan Celebrity Rehab with Dr. Drew omdat hij verslaafd was aan steroïden.