De Backstreet Boys liggen nog steeds in de clinch met hun voormalig manager Lou Pearlman. De boyband ontsloeg Pearlman in de jaren negentig, maar beweert nog steeds geld van hem tegoed te hebben.

Het zou gaan om bijna 3,5 miljoen dollar (2,5 miljoen euro), blijkt uit rechtbankdocumenten die entertainmentwebsite Radaronline vrijdag publiceerde.

Pearlman, die de boyband begin jaren negentig bijeenbracht, heeft volgens de Backstreet Boys jarenlang geld achtergehouden.

Naast de 3,5 miljoen dollar waar de band zegt nog recht op te hebben, willen de mannen bijna 88.000 dollar (63.341 euro) aan proceskosten verhalen op Pearlman.

Onredelijk

De Backstreet Boys klaagden Pearlman in de jaren negentig ook al aan. Toen noemden de zangers hun contract onredelijk. Pearlman kreeg niet alleen betaald als manager en producer, maar ook als zesde bandlid.

De zaak werd in 1998 geschikt. Nadat de Backstreet Boys Pearlman aanklaagden, stapten ook andere acts als *NSYNC en Aaron Carter naar de rechter.

Niet aanwezig

Pearlman zit een gevangenisstraf van 25 jaar uit. De 59-jarige zakenman werd in 2008 veroordeeld omdat hij jarenlang sjoemelde met geld van particuliere investeerders en banken.

Volgens Radaronline buigt een rechter zich op maandag 24 maart over de rechtszaak. De Backstreet Boys zijn niet aanwezig bij de zitting, want de mannen geven die maandag een uitverkocht concert in Rotterdam.