Lindsay Lohan zegt een hervormd mens te zijn. De actrice zei donderdagavond bij Jimmy Fallon in de Amerikaanse The Tonight Show dat haar aanvaringen met de wet tot het verleden behoren.

Lohan maakte samen met talkshowdiva Oprah Winfrey een achtdelige documentaire over de periode toen de actrice net uit een afkickkliniek kwam en haar leven weer op de rails moest krijgen.

De tijd met Winfrey heeft de actrice veranderd. De tijd van drugsgebruik en wetsovertredingen liggen "definitief achter haar", zegt Lohan tegen de talkshowhost.

''Dat is het verleden. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik met iemand als Oprah mag werken en iets mag creëren. Ik heb een hele sterke band met haar. Ik kan haar opbellen voor advies en ze is iemand van wie ik veel kan leren in het leven'', aldus Lohan. 

''Ik ben afgelopen jaar erg spiritueel geworden en ik probeer rust en vrede in mijn leven te vinden.''

The documentaireserie Lindsay wordt vanaf zondag 9 maart uitgezonden in de Verenigde Staten. ''Ik heb er nog niets van gezien. Het is heel interessant dat ik steeds mijn naam hoor en daar voel ik me een beetje opgelaten door.''