Niet Michael, maar Joe Jackson is de vader van de zanger Brandon Howard. 

Dat beweert althans een bron van New York Daily News

Dit zou betekenen dat Howard niet Michaels zoon is, zoals al lang wordt gefluisterd en donderdag bewezen zou zijn met een DNA-test, maar zijn halfbroer.

Brandon, wiens artiestennaam B. Howard luidt, is het onderwerp van een documentaire van FilmOn. Tijdens een persconferentie donderdag presenteerden de makers een DNA-test waaruit zou blijken dat de in 2009 overleden King of Pop zijn vader is.

De tandarts Joseph Goodman werkte mee en zegt Jacksons DNA uit een gebitje dat de zanger heeft gedragen te hebben gehaald. Dat gebit zou hij op een veiling hebben gekocht. Volgens Alki David van FilmOn blijkt uit de test dat Brandon bijna honderd procent zeker de zoon van Jackson is.

Billie Jean

Er gaan al jaren geruchten dat Brandon, die een sterke gelijkenis vertoont met Jackson en zich laat inspireren door diens muziek, het resultaat zou zijn van een verhouding van de popster met zangeres Miki Howard.

Over haar zou Jacksons hit Billie Jean uit 1982 zijn gegaan, waarin hij onder meer zingt: "Het kind is niet mijn zoon." Nu zegt een ingewijde dat het Michaels vader Joe was die Howard heeft verwekt. Joe vertegenwoordigde Miki Howard destijds als manager.

Brandon zelf heeft zich overigens gedistantieerd van de DNA-test. Hij liet via een video op Facebook weten er geen toestemming voor te hebben gegeven. Ook zegt hij nooit beweerd te hebben dat hij de zoon van Michael Jackson is. Hij wil geen aanspraak maken op diens erfenis.