Voetballer Gregory van der Wiel maakt zich geen zorgen meer als mensen hem op zijn uiterlijk afrekenen.

"Mensen beoordelen je op hoe je eruit ziet zonder dat ze ook maar iets van je weten", zegt de 26-jarige in gesprek met L'Officiel Hommes.

"Ik maak het nog steeds mee. Als je in een dure winkel je broek een beetje laag draagt, als je een petje op hebt of tattoos kijken de mensen anders naar je. Je kunt ook leuk en aardig zijn van binnen als je onder de tatoeages zit. Van dat soort vooroordelen zal ik altijd last blijven houden. Maar ik maak me er nu niet meer zo druk om. Ik ben erbovenuit gestegen."

Media

De geboren Amsterdammer werd opgeleid door Ajax, korte tijd weggestuurd door diezelfde club en verdient nu zijn geld bij Paris Saint-Germain. Ook tijdens zijn laatste jaren bij Ajax had de voetballer 'last van vooroordelen'. 

"Ik heb het idee dat de fans een beeld van me hadden dat ik er niks om gaf. Ik heb een stijl die wat makkelijk oogt, alsof ik niet m’n best doe. Tel daar wat verhalen in de media bij op en dan gaan mensen zich aan je ergeren."

Parijs

Van der Wiel, die voor zijn transfer naar de club van de Franse hoofdstad nog nooit buiten Amsterdam woonde, moest wel even wennen aan zijn nieuwe woonplaats.

"Het is altijd zo geweest: om me goed te voelen op het veld, moet ik me ook daarbuiten goed voelen. Dan pas kan ik m’n kwaliteiten laten zien. Ik moest me aanpassen hier, me thuis voelen." 

Dat is hem naar eigen zeggen gelukt. Van der Wiel geniet van zijn tuin, "uniek in Parijs", zijn vier auto’s en van zijn financiële vrijheid.

Maar hij laat ook de mensen om zich heen van zijn succes genieten. Om zijn ouders te bedanken voor hun steun, deed hij hen een Marokkaans restaurant cadeau en onderzoekt hij op dit moment de mogelijkheid om hen ook nog een huis te schenken.

Bang

Bang dat de weelde onverwachts stopt is Van der Wiel niet.

"Nee. Zo denk ik niet. Ik ben wel echt een vechter. Als ik iets wil in m'n leven ga ik er ook voor. Ik wilde sowieso profvoetballer worden. Of het nou via een omweg moest of niet. Ik heb nooit gedacht dat het niet mogelijk zou zijn. Die gedachten wou ik niet hebben", aldus Van der Wiel.

"Op school zeiden m’n leraren: ‘Wat ga je doen als het niet lukt?’ Nooit dacht ik: dan maar een studie. Ik ken geen ‘als’. Daar doe ik niet aan."

Het complete interview met Gregory van der Wiel in L'Officiel Hommes ligt vanaf vrijdag in de winkels.