Colin Farrell is blij dat hij na zijn wilde jaren in Hollywood nog vrienden over heeft. Van 2000 tot 2006 maakte de Ierse filmster een woeste periode van drank- en drugsverslaving mee, die hij zijn 'verloren jaren' noemt. 

"Gelukkig is er in Hollywood nog voldoende goodwill, hoe tegenstrijdig dat misschien klinkt", zegt Farrell tegen The Irish Post, een krant voor Ieren in Groot-Brittannië.

De inmiddels 37-jarige acteur kon het enorme succes en de roem niet aan. "En toen stortte mijn carrière als een kaartenhuis ineen", vertelt Farrell.

"Geruisloos, maar het effect was duidelijk. De telefoon rinkelde niet meer. Ik werd doodsbang."

Maar er waren mensen die Farrell een tweede kans gaven. "Dat merkte ik niet alleen in Hollywood, maar ook in Ierland en in de rest van de wereld. Het was geweldig om daar naderhand achter te komen."

Mogelijkheid

Inmiddels laveert de acteur, vader van twee kinderen, tussen grote films als Total Recall en Saving Mr. Banks en kleinere producties als Seven Psychopaths en onlangs verschenen fantasiedrama Winter's Tale.

"Na Miami Vice gingen een paar grote films naar andere acteurs, maar daar had ik alle vrede mee", zegt Farrell. "Ik had nog steeds genoeg te doen en zo kreeg ik weer de mogelijkheid om de soort films te maken waarom ik ooit ben gaan acteren."