Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones zijn weer bij elkaar. 

Dat onthult de moeder van de acteur in gesprek met New York Daily News.

"Ik wist wel dat ze eruit zouden komen", aldus Diana Dill. "Ze zijn allebei zo zachtaardig. En ze zijn altijd erg hartelijk en makkelijk naar elkaar toe geweest." 

Douglas (69) en Zeta-Jones (44) maakten in augustus van vorig jaar bekend dat ze uit elkaar gingen. De twee hadden een moeilijke periode achter de rug waarin hij een gevecht leverde tegen keelkanker en zij zich liet behandelen aan een bipolaire stoornis.

Open en grappig

"Catherine probeert ermee om te gaan, ze is heel realistisch", zegt Dill over de stoornis. Ze omschrijft de actrice als 'open en grappig'. "We kunnen het uitstekend met elkaar vinden." Douglas is volgens zijn moeder 'begripvol'. "Hij redt zich goed, echt waar."

De laatste twee maanden probeerden de filmsterren, die twee kinderen hebben, weer dichter tot elkaar te komen. "Ze zijn met de kids op vakantie naar Canada, Bermuda en de Caraïben gegaan." De vrouw benadrukt dat hun kroost alles voor ze betekent.

Dill heeft zich niet met de huwelijksproblemen bemoeid, want dat leek haar geen goed idee. Of Douglas en Zeta-Jones samen oud worden, kan de 91-jarige ex van Kirk Douglas niet zeggen. "Maar ik hoop het wel. Ik denk dat ze daar zelf wel achter komen."