Angela Schijf voelt zich erg thuis bij Flikken Maastricht-tegenspeler Victor Reinier.

Dat zegt de actrice zaterdag tegenover De Telegraaf.

Volgens Schijf wil dat echter niet zeggen dat ze de deur bij elkaar plat lopen, omdat ze "compleet andere personen zijn". "Ik vind hem erg grappig. Maar ik zou niet met Victor samen kunnen leven", aldus de actrice.

Ook heeft het duo volgens Schijf weleens ruzie. "Victor kan een ontzettende hork zijn en ik soms heel onaardig."

De actrice bereidt zich momenteel voor op de opnames van twee nieuwe seizoenen van de serie. Meteen na de laatste opname van de vorige reeks begon het weer te kriebelen. "Ik wil weer in de stoel zitten bij mijn make-upmeisje, lachen met Victor Reinier en koffie drinken met Oda Spelbos." Ook van de actiescènes wordt ze heel blij. "Ik wil het liefst elke dag met de stuntjongens rollebollen."

Acteren

De 34-jarige Schijf, die samen met haar man in Antwerpen woont, geniet nog altijd heel erg van het acteren. "Eerlijk gezegd gaat er geen week voorbij waarin ik niet denk: wat als ik straks niet meer aan de bak kom als actrice? Ik fiets door de straten en bedenk dat ik dan het beste hier een baan kan gaan zoeken. Maar als wat?" 

Volgens Schijf kan ze niets leukers verzinnen. "Spelen doe ik zo doodgraag, het is zo’n levenselixer voor me. Acteren is op meerdere momenten in mijn leven mijn redding geweest."