Lea Michele en Cory Monteith spraken regelmatig over het stichten van een gezin en hun gezamenlijke toekomst. "Het voelt alsof ik nu opnieuw moet beginnen."

Dat zegt de Glee-actrice in een interview met de Britse Glamour.

"Dat is raar, want Cory en ik spraken over het krijgen van kinderen. Over samen oud worden, en wie van ons het eerst dik zou worden. We wisten dat we het voor elkaar waren", aldus Michele.

"Maar nu heb ik het gevoel dat ik de mooiste tijd heb gehad met Cory die ik me had kunnen wensen. En daar ben ik heel dankbaar voor", gaat ze verder.

"Ik heb nu steeds meer het gevoel dat ik mijn leven weer op een rij krijg, maar wel met een leeg canvas. Dat klinkt zielig, maar is tegelijkertijd ook wel goed. Omdat ik er iets moois van ga maken."

Nieuwe relatie

Monteith overleed in juli 2013 aan een overdosis heroïne en alcohol. Michele had tot die tijd een relatie met de acteur.

"Ik heb het gevoel dat Cory altijd bij mij is en dat hij mij steunt en wil dat ik verder ga met mijn leven", aldus de 27-jarige actrice.

Michele zegt nog niet klaar te zijn voor een nieuwe relatie. "Ik moet mij dan over Cory heen zetten en dat wil ik nu nog even niet. Maar mensen moeten wel doorhebben dat die tijd er een keer komt. Cory zou dat ook voor mij gewild hebben."