De voornaamste reden voor actrice Leah Remini om de Scientology-kerk te verlaten was haar 9-jarige dochter.

Scientology vindt volgens Remini namelijk dat de kerk op de eerste plaats moet komen, terwijl zij haar gezin het belangrijkste vindt.

"Toen ik opgroeide nam ik het mijn moeder kwalijk dat ze er nooit was om te koken, zoals de moeders van mijn vrienden deden", vertelt Remini (43) in een interview met BuzzFeed.

"Maar zij dacht dat ze iets goeds deed en de wereld verbeterde, want dat is wat de kerk je vertelt."

Zelf wilde de actrice het anders aanpakken. "Ik zei wel: 'familie eerst', maar liet dat niet zien. De boodschap die ik daarmee aan mijn dochter gaf, stond me niet aan."

De King Of Queens-actrice zegt dat ze over haar ideeën sprak met vrienden binnen de kerk, in een poging de regels van binnenuit te veranderen, maar ze liep tegen enkel weerstand aan. "Ze gaven er niets om te doen wat juist was. Dat heeft me laten zien dat alles wat de kerk me heeft geleerd een leugen was."

Moeder

Het enige Scientologylid dat achter Remini bleef staan nadat ze besloot de kerk te verlaten, was haar moeder. "Dat was het belangrijkste voor me, en heeft alle keren dat ze er niet voor me was uitgewist."

De kerk heeft inmiddels boos gereageerd op het interview. "Het is niet verrassend dat iemand die zo met zichzelf bezig is en zo'n drang naar aandacht heeft als Leah Remini haar voormalige geloof gebruikt als een publiciteitsstunt", laat een woordvoerder weten aan Us Weekly.

Remini zei Scientology afgelopen zomer vaarwel. Momenteel werkt ze aan haar memoires waarin ze over haar ervaringen met de kerk zal vertellen.