Televisiepresentator Menno Buch is woensdagnacht thuis in Amsterdam overvallen.

De overval vond om half vijf vannacht plaats. "Ik werd wakker gemaakt door veel lawaai. Een groep mannen met bivakmutsen en vuurwapens stond ineens in mijn huis", zegt Buch tegen NU.nl. "Ze riepen maar waar is de kluis? Waar is de kluis!"

Toen Buch duidelijk maakte dat hij geen kluis heeft, vroegen de mannen om de horlogecollectie. "Ik werd bedreigd met een pistool op mijn hoofd en een priem in mijn nek. Ze riepen toen: Waar zijn de klokkies, anders gaan we je prikken!" De presentator heeft vervolgens zijn horlogecollectie afgestaan.

Buch is nog volkomen in shock van de overval. Ook is hij de trap afgeschopt door de overvallers. "Ik kapituleer niet voor dat tuig. Ik weet ook niet wat ik meer moet beveiligen. Ze hebben het hele raam gewoon eruit gesloopt. Het enige dat ik nog kan doen is tralies plaatsen, maar voor mijn werk zit ik al zes maanden achter tralies. Dat wil ik niet ook nog eens in mijn privéleven."

McLaren

Buurtbewoners laten aan stadszender AT5 weten dat de daders waarschijnlijk ook de McLaren van Buch probeerden te stelen. "Ze hebben een aantal keer flink gas gegeven en daarmee de straat wakker gemaakt", aldus enkele omwonenden.

Om dit verhaal kan Buch nog best lachen. "Die auto is helemaal niet van mij. Ik kon de McLaren een dag lenen voor een fotoshoot. Vanochtend heeft de eigenaar hem gewoon weer netjes opgehaald. De dieven hebben de auto niet aangeraakt en ook zeker niet gestart. Verder kan ik niet eens een McLaren betalen. Ik heb gewoon een Fiat voor de deur staan."

De politie doet momenteel onderzoek bij het huis van Buch.

Bekijk beelden: