Avatar-ster Sam Worthington mag van de rechter niet meer in de buurt van roddelfotograaf Sheng Li komen. Afgelopen zondag werd hij gearresteerd nadat hij de fotograaf in het gezicht had geslagen.

Dat meldt TMZ

Worthington liep met zijn vriendin Lara Bingle over straat in New York toen Li volgens hem tegen haar scheenbeen schopte. Hij werd woedend en ging op de vuist met de fotograaf.

De Australische acteur is aangeklaagd voor verschillende vormen van geweld en intimidatie. Daar zou hij maximaal een jaar celstraf voor kunnen krijgen.

Het proces gaat op 8 mei verder, maar tot die tijd moet Worthington sowieso uit de buurt van Li blijven. Persoonlijk contact is verboden, evenals bellen of communicatie via social media.

De fotograaf zegt volgens TMZ overigens eerst te zijn aangevallen door Bingle, alvorens hij haar tegen haar schenen schopte. Ook Li werd in de boeien geslagen na het incident. Hem is onder andere mishandeling en intimidatie ten laste gelegd. Volgens zijn advocaat was de fotograaf gewoon zijn werk aan het doen toen Bingle hem aanviel.