Peter Jan Rens en zijn zwangere vriendin Virginia van Eck verwachten een meisje. 

Rens heeft woensdag een verhaal in Party bevestigd, waarin hij vertelt het fantastisch te vinden om vader te worden van een dochter.

Rens heeft de afgelopen nacht echter doorgebracht in het ziekenhuis, in een stoel naast het bed van Van Eck. Ze werd daar eerder deze week opgenomen met pijnklachten. ''Met de kleine is alles oké'', laat Rens weten. Hij zegt blij te zijn dat het meisje in goede gezondheid verkeert.

''Virginia heeft ontzettend pijn. Haar nieren functioneren niet naar behoren, wat stuwing veroorzaakt. Volgens de artsen is het een zwangerschapskwaal''.

Van Eck hoopt dat ze woensdag nog naar huis kan, vertelt de 63-jarige Rens. ''We zitten nu op de dokter te wachten. Hopelijk kan ze naar huis, want morgen is ze jarig. Ze wordt 21, eindelijk volwassen.''

Miskraam

Van Eck is op 26 juli uitgerekend. De twee maakten er nooit een geheim van dat ze graag samen een kindje willen.

Vorig jaar kreeg het stel een miskraam te verwerken. Virgina heeft al een zoontje uit een eerdere relatie. Rens heeft een dochter van inmiddels 33 jaar.

Van Eck en Rens zouden op 1 januari 2014 gaan trouwen, maar ze hebben uiteindelijk samen besloten te wachten op de komst van hun kind.