Alec Baldwin trekt zich terug uit de schijnwerpers. De acteur zegt na verschillende incidenten klaar te zijn met de media en wil weg uit New York.

Dat kondigt de acteur, die eind vorig jaar door tv-zender MSNBC werd ontslagen na homofobe opmerkingen, aan in een stuk voor de New York Magazine-blog Vulture.

"Ik kan echt niet meer in New York wonen", aldus de 55-jarige Baldwin. "Ik verlang nu naar alles wat ik haatte aan Los Angeles. In Los Angeles woon je achter een hek en is je contact met de buitenwereld minimaal."

Volgens de acteur is New York veranderd. "Ik wil dat mijn jongste kind een zo normaal mogelijk leven krijgt. New York lijkt me daarvoor niet de meest geschikte plek."

Baldwin is naar eigen zeggen een ander mens in vergelijking met een paar jaar geleden. "Ik was gescheiden, vervreemd van mijn dochter en rende in New York van het ene naar het andere evenement. Ik had geen gezin om naartoe te gaan."

"Nu heb ik geen zin meer om 'mister showbusiness' te spelen, ik wil wat iedereen wil. Ik wil een gelukkig gezin, en dan heb ik voor het eerst in mijn volwassen leven. Ik hou meer van mijn vrouw en kind dan van wie ook en ik wil niet dat dat verandert."

Verkeerd beeld

Baldwin stelt dat er een totaal verkeerd beeld over hem bestaat, veroorzaakt door verschillende incidenten waarna hij als homofoob werd bestempeld.

"Denken jullie nou echt dat ik die fotograaf voor de camera een 'faggot' heb genoemd?", verwijst hij naar een opstootje met een paparazzo van TMZ. "Geloven jullie echt dat ik iemand als Harvey Levin van TMZ nog een stok zou geven om me mee te slaan?"