Jan Kooijman twijfelde geen moment over de rol van oversekste homo in de romantische komedie Hartenstraat

Dat bekent de 31-jarige acteur in het maart-nummer van het blad Gay & Night, dat woensdag online is verschenen.

"Dit is een rol waarin ik eens de kans kreeg iets heel anders te doen dan mensen van mij gewend zijn", stelt Kooijman.

"De styling van mijn personage Wesley is over de top, dus het leek me leuk daar echt helemaal in te gaan hangen. Hij is superordinair, alleen maar met zijn uiterlijk bezig en denkt de hele tijd alleen maar aan seks."

De BN'er heeft er geen problemen mee als mensen door deze rol zijn geaardheid weer ter discussie gaan stellen. "Ik heb tien jaar gedanst, dan krijg je ook vaak dat soort vragen. Ik ben er aan gewend. Sommige mensen roepen blijkbaar dat soort discussies op."

Onzin

Kooijman, die samen met zijn vriendin een dochter heeft, stelt zelf nog nooit op een man verliefd geweest te zijn. "Maar ik kan mannen wel heel erg waarderen, omdat ze aardig zijn, of omdat ze er goed uitzien. Ik vind het ook altijd heel dom als heteromannen heel expliciet gaan zeggen dat ze niet kunnen zien wat er aantrekkelijk aan andere mannen is. Dat is natuurlijk onzin."

De romantische komedie Hartenstraat vertelt over een groep vrienden in Amsterdam die worstelen met de liefde. De film, geregisseerd door Sanne Vogel, draait vanaf 13 maart in de Nederlandse bioscopen.