Isa Hoes heeft geen zin om hard haar best te doen om een nieuwe liefde te vinden. "De realiteit is dat je er de deur voor uit moet. Thuis kom je ze niet tegen."

Dat vertelt ze zaterdag in De Telegraaf.

Hoewel Hoes het leuk zou vinden om weer een relatie te hebben, ziet ze zichzelf niet snel een profiel aanmaken op een datingsite.

"Internetdaten is geen optie. Ik zie het al gebeuren: kijk, Isa Hoes, dat is lachen." Hoes was sinds 1997 getrouwd met Antonie Kamerling tot hij in 2010 een einde aan zijn leven maakte. Samen hebben zij twee kinderen. 

Albert Verlinde

De 46-jarige actrice denkt dat een eventuele nieuwe relatie niet wordt gespaard door haar zwager Albert Verlinde in RTL Boulevard. "Ik denk dat als er iets met mij zou zijn hij me gewoon zal bellen voor zijn programma", zegt Hoes.

De actrice vindt niet dat ze op dit moment dingen meemaakt die spannend genoeg zijn voor de show. "Er valt alleen niet zo veel over mij te zeggen. Als ik nou de ene na de andere affaire zou hebben." 

Nieuwe serie

Hoes heeft het momenteel druk met haar rol in de nieuwe SBS6-serie Celblok H, die vanaf 3 maart wordt uitgezonden. De actrice speelt in de gevangenisserie een vrouw die vastzit voor poging tot moord op haar man.

"Mensen vragen wel eens waarom ik altijd zware rollen kies. Die vind ik juist lekker om te doen", zegt Hoes. "Je kunt er veel emoties in kwijt. Een huis- tuin- en keukenkomedie komt niet zo vaak voor in mijn carrière."