LOS ANGELES - Ex-Baywatch-ster Pamela Anderson (34) heeft zich verloofd met rockster Kid Rock (31). Dit hebben Amerikaanse media vrijdag (plaatselijke tijd) gemeld. De twee hebben al een jaar een relatie met elkaar. Rock heeft Anderson tijdens een nachtelijk uitstapje in de woestijn van Las Vegas ten huwelijk gevraagd. Een datum voor de bruiloft is nog niet vastgesteld.

Voor de bruidegom is het zijn eerste huwelijk. Anderson is eerder getrouwd geweest met rockster Tommy Lee. Zij liet zich in 1998 scheiden. Lee en Anderson zijn nog steeds verwikkeld in een juridisch gevecht inzake de voogdij over hun kinderen Brandon (5) en Dylan (4).

Anderson maakte vorige maand bekend dat zij lijdt aan hepatitis C, een ziekte die de lever ernstig kan beschadigen. Ze raakte met het virus besmet doordat ze een tatoeage liet zetten met een naald die eerder was gebruikt voor Lee. "Tommy heeft hepatitis C, maar heeft mij dit tijdens ons huwelijk nooit verteld", zei de 34-jarige Anderson.

Lee heeft via zijn woordvoerder laten weten dat hij nooit hepatitis C of een andere seksueel overdraagbare ziekte heeft gehad. Volgens hem maakte de beschuldiging deel uit van Andersons pogingen om een einde te maken aan het gedeelde voogdijschap over de kinderen.