Marco Borsato vindt het moeilijk om een paar maanden rust te nemen, nadat hij op 22 januari getroffen werd door een TIA. Het herstel van de 47-jarige zanger gaat goed, maar loopt "niet zo snel als gehoopt".

"Volgens de artsen loopt alles volgens schema, maar als je altijd zo'n druk baasje bent als ik is het lastig wanneer je geadviseerd wordt rust te houden", schrijft Borsato maandag op zijn website.

"Maar ik moet onmiddellijk toegeven dat geduld ook niet mijn sterkste eigenschap is."

Toch weet Borsato dat hij voorlopig nog niet aan de slag kan. "Ik realiseer me dat ik dit moet doen en hoewel het nog wel eens lastig is voor me houd ik me aan dit advies. Het fijne is dat er zeker een stijgende lijn in mijn gezondheid te bespeuren is."

Moe

Borsato schrijft dat hij nog steeds snel moe is. "Die vermoeidheid is niet altijd gerelateerd aan de inspanning die ik heb geleverd. Ik kan ook moe zijn van niets doen. Sporten zoals ik gewend ben is nog geen optie, maar rustig aan mijn conditie werken is dat wel. Dat betekent dat ik veel wandel, ook onder begeleiding, en dat gaat goed."

De zanger laat zijn fans weten dat hij erg blij is met de vele beterschapswensen die hij heeft ontvangen. "De stapel kaarten is hoger dan ikzelf ben. Ik wil graag laten weten dat ik me heel erg gesteund voel door alles wat me ten deel valt. Ik vind het allemaal zo lief! Zowel ik als mijn gezin voelt zich enorm gesteund door jullie en dat is een fijn gevoel."

Volgens Borsato hoeven zijn fans zich geen zorgen te maken over de nieuwe tournee van de zanger, die voor april staat gepland. "Als de stijgende lijn zich voortzet zoals deze nu ingezet is, is er geen enkele reden om aan te nemen dat de toer niet door zou kunnen gaan."

The Voice Kids

De eerste klus die Borsato in zijn agenda heeft staan, is de finale van The Voice Kids op 21 februari. Daarnaast is de zanger al bezig met de voorbereidingen van zijn concertreeks.

"Vorige week heb ik met mijn bandje gezeten en zijn we aan de slag gegaan met het samenstellen van een setlijst. Ik houd me aan het advies van mijn artsen en ik merk dat ik steeds meer kracht en energie krijg. Het vooruitzicht van deze toer geeft alleen maar extra energie en ook al zorg ik ervoor dat ik voldoende rust houd, het weerhoudt me er zeker niet van om thuis te zingen, te repeteren en me enorm op de toer te verheugen."