Shia LaBeouf is zondagavond op de rode loper in Berlijn verschenen met een papieren zak over zijn hoofd. Op de zak stond geschreven: ik ben niet meer beroemd.

Eerder op de dag was de acteur nog weggestormd uit een persconferentie over Nymphomaniac I van de Deense regisseur Lars von Trier. Dat meldt het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De filmster miste zondag ook een tand. De 27-jarige acteur gaf eerder deze maand al aan zich te willen terugtrekken uit de publiciteit, maar hij kwam daar later op terug door een nieuwe filmrol te bemachtigen.

De Amerikaanse acteur kreeg tijdens de persconferentie zondagmiddag een vraag over seksscènes in Nymphomaniac. Het antwoord was cryptisch. "Als zeemeeuwen een boot volgen, is dat omdat ze denken dat er sardientjes in de zee worden gegooid. Dank u wel." Daarna stapte hij op. Het Franse voetbalicoon Eric Cantona deed dezelfde uitspraak op een persconferentie in 1995.

LaBeouf raakte in december in opspraak, omdat hij werd beschuldigd van plagiaat. Twee weken geleden kwam hij in het nieuws nadat hij tijdens een ruzie een kopstoot had uitgedeeld.

Bekijk beelden: