AMSTERDAM - Vechtend tegen de tranen heeft actrice Catherine Zeta-Jones een verklaring afgelegd in het proces tegen de vrouw die haar stalkte en met de dood bedreigde.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

In verscheidene brieven dreigde de verdachte, de 32-jarige Dawnette Knight, de echtgenote van acteur Michael Douglas te vermoorden. In een van de dreigbrieven beschreef Knight hoe ze het vlees van de dode actrice aan de honden zou voeren. In een andere brief stuurde Knight Zeta-Jones een In Memoriam met haar foto.

Zeta-Jones las woensdag voor de rechtbank in Los Angeles waar Knight terechtstaat fragmenten voor uit negentien van de brieven die Knight verstuurde. In een van de schrijfsels voorspelt Knight dat Zeta-Jones "aan stukken zal worden gesneden, net als Sharon Tate". Tate was de actrice die eind jaren '60 werd vermoord door Charles Manson en enkele van zijn volgelingen.

Behalve door middel van macabere brieven heeft Knight Zeta-Jones ook enkele malen telefonisch bedreigd, waaronder eenmaal tijdens de opnamen van de film Ocean's 12 in mei in Amsterdam.

De stalkster was verliefd op Michael Douglas en wilde Zeta-Jones uit zijn leven hebben. Knight heeft Zeta-Jones enkele weken terug een excuusbrief geschreven en verklaard dat ze in de war was geweest. Knight werd begin juni aangehouden en riskeert een gevangenisstraf van maximaal negentien jaar.