Dylan Farrow blijft bij haar verhaal dat ze als 7-jarige is misbruikt door haar vader Woody Allen. 

De regisseur schreef in een ingezonden stuk in The New York Times dat hij zijn adoptiedochter 'natuurlijk niet' heeft misbruikt. Volgens Allen zit zijn ex Mia Farrow achter de verhalen, maar daarvan is volgens Dylan niets waar.

"Wederom valt Woody Allen mij en mijn familie aan in een poging mij in diskrediet te brengen en me de mond te snoeren", reageert Dylan op haar vaders verhaal. "Maar niets wat hij zegt of schrijft verandert de waarheid."

Die waarheid is volgens Dylan dat Allen wel degelijk fout zat. Ze voelt zich gesteund door rechtbankdocumenten die stammen uit de jaren negentig, toen haar ouders scheidden. "In de documenten staat dat hij werd behandeld voor wat zijn eigen therapeut omschreef als 'ongepast gedrag' jegens mij", schrijft Dylan in een reactie die The Hollywood Reporter publiceerde.

Opstoken

Volgens Allen stookte zijn ex hun kinderen na de scheiding op. De 78-jarige regisseur mocht naar eigen zeggen geen contact meer hebben met Dylan, omdat Mia boos was dat hij een relatie kreeg met Soon-Yi, Mia's adoptiedochter. "Hij heeft mijn dochter afgepakt, nu pak ik de zijne af", zou Mia volgens Allen eens hebben gezegd.

Dylan schrijft in haar reactie dat Allen geen contact met haar op mocht nemen, omdat een rechtbank besloot dat ze beschermd moest worden. Dylan citeert uit een vonnis, waarin wordt gesteld dat geen overtuigend bewijs is gevonden voor het verhaal dat Mia Farrow haar dochter tegen haar vader opzette uit wraak voor diens relatie met Soon-Yi.

"Woody Allen heeft een arsenaal aan advocaten en woordvoerders, maar wat hij niet heeft, is de waarheid aan zijn kant", besluit Dylan haar brief. "Ik hoop dat dit, zoals hij heeft beloofd, daadwerkelijk het einde is van zijn aanvallen en de mediacampagne van zijn advocaten en woordvoerders. Ik zal niet toestaan dat de waarheid wordt begraven en laat me niet het zwijgen opleggen."