William Spaaij en zijn vriendin Noortje Herlaar willen zeker kinderen, maar voorlopig zijn de twee daar volgens de acteur nog niet klaar voor. "We hebben nog te veel eigen ambities."

Dat vertelt hij aan het AD.

Het stel heeft het er wel veel over. "We zijn vier jaar bij elkaar, gaan trouwen, hoewel een datum nog niet vaststaat. Ook voor ons huwelijk willen we de tijd hebben. Net als we de keuze voor een kind in alle rust willen maken", aldus Spaaij.

Volgens Spaaij is een kind opvoeden niet iets wat je er maar even bij doet. "Je moet bereid zijn dat als levenstaak op te vatten. Daarvoor zijn we nu nog niet klaar."

Begin december zei de musicalster nog dat een kind krijgen voor hem een logische stap leek. "Er zit zeker een papa in mij, besef ik steeds meer. De enige reden waarom ik nog zou twijfelen, is de wereld zelf. Ik ben een positieveling, maar wat maken we er een teringzooi van."

Gratis proeven

Die vadergevoelens komen bij Spaaij ook naar buiten doordat hij in de musical De Kleine Blonde Dood speelt. "Dat personage, Boudewijn, is mijn beste rol ooit. Ik kan er zo veel facetten van mezelf in laten zien."

In het begin leek het Spaaij best zwaar om avond na avond een vader te spelen die aan het einde van het stuk zijn zoontje verliest. "Maar dankzij de lol met de jongetjes die mijn zoontje spelen, heb ik meer plezier dan bij feestmusicals als Footloose of Mary Poppins."

Het 'doerakken' met zijn collegaatjes vindt hij erg leuk. "Zo kan ik gratis proeven van het ouderschap, voordat het mij misschien in het echte leven wacht."