Frans Molenaar is de pensioengerechtigde leeftijd al lang gepasseerd, maar denkt nog niet aan stoppen met werken. 

"Ik ga door tot ik erbij neerval", vertelt de 73-jarige modeontwerper zaterdag in De Telegraaf. "En als ik erbij neerval dan heb ik een prachtig leven gehad."

"Ik ben altijd blijven werken omdat ik kind noch kraai heb, werken is heerlijk", vertelt de couturier. "Ik heb er gewoon ook nog zo veel zin in, in dingen maken. En van succes wordt niemand moe. Lichamelijk mag het dan even niet zo goed gaan, ik voel me meestal prima."

Molenaar maakt zich op voor de presentatie van zijn 99e collectie, volgende maand. Na die modeshow meldt de ontwerper zich bij zijn arts. Vrienden attenderen Molenaar op zijn vergeetachtigheid, vertelt de couturier. "Eigenlijk zou ik ervoor naar de dokter moeten. Een maand voor de show is het druk, druk, druk. Maar daarna ga ik zeker. Dan moet hij maar eens kijken wat er allemaal met me aan de hand is."

Druk maakt Molenaar zich niet over dat doktersbezoek. "Ik heb veel aan mijn hoofd, daar staan mensen niet bij stil. Ik ken ook zo veel mensen, dat gaat wel eens fout. Natuurlijk vertel ik sommige dingen twee keer, ik mei word ik 74."

Toch merkt ook Molenaar dat hij soms erg vergeetachtig is. "Soms gaat het een hele tijd goed, en dan is het ineens weer mis. Dat heeft gewoon met ouder worden te maken, dat kan toch? Ik moet ermee leren leven. Ik kan hier wel zitten janken, maar wat heeft dat voor zin?"