Ferri Somogyi sluit een terugkeer in Goede Tijden, Slechte Tijden niet uit.

"Ik zeg nooit nooit", zegt de acteur vrijdag in het AD.

De laatste aflevering waarin zijn personage Rik de Jong te zien was, werd donderdagavond uitgezonden. "Het is gewoon een uitstap, misschien een permanente, maar dat is helemaal afhankelijk van hoe het verder met mijn carrière gaat."

De 40-jarige Somogyi speelde de rol van Rik al veertien jaar. "Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad bij Goede Tijden en heb nog steeds contact met de producent en een aantal collega's", zegt de acteur.

"Dat contact zal ik zeker onderhouden." Somogyi voegde zich in 1995 bij de cast en vertrok in 2002 om zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten. Hij keerde terug in 2007.

Slikken

De acteur moest wel slikken toen hij zijn laatste aflevering in de RTL 4-soap zag. "Het waren heftige scènes voor mij", legt Somogyi uit. "Niet alleen vanwege mijn verhaallijn maar ook omdat je weet dat dit de laatste momenten op de set zijn. Met de collega's met wie je zo lang hebt gewerkt."

De acteur wil zich nu vooral richten op film en theater. "Ik speel deze rol al veertien jaar en ben er erg trots op, maar ik wil me verbreden, de diepte in. In films spelen en het theater in", legt hij uit. "Nu is het daar de tijd voor, want ik heb geen relatie en geen kinderen, dus ik hoef met niemand rekening te houden."

Kijkcijfers

Ruim twee miljoen mensen hebben afgestemd op de laatste aflevering met het personage Rik. Daarmee greep de soap de derde plek in de lijst met best bekeken programma's van donderdag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Wie is de mol? was het populairste programma van de donderdagavond met bijna 2,4 miljoen kijkers, gevolgd door het Achtuurjournaal (iets meer dan 2 miljoen).