Zanger Wolter Kroes voelt zich in de maling genomen en stopt per direct als lijstduwer van de Partij voor de IJsbaan (PvdIJ) in Zaanstad. 

"Zo'n ijsbaan is leuk voor de jeugd. Maar ik kan niet iets steunen wat er niet komt", zegt Kroes donderdag. Volgens lijsttrekker Rob Goezinne is alles echter gebaseerd op 'miscommunicatie'.

De PvdIJ maakt zich al langer sterk voor de bouw van een kunstijsbaan in de Zaanstreek.

De sportgekke Kroes zag zo'n sportfaciliteit wel zitten en reageerde positief toen lijsttrekker Goezinne hem vroeg om lijstduwer te worden.

"De kans dat 'ie er kwam was groter dan ooit, werd mij verteld", vertelt de zanger. Maar navraag leerde hem dat er helemaal geen concrete plannen voor een ijsbaan zijn. "Bij Provinciale Staten vertelden ze mij dat die baan er nooit komt."

Maling

Kroes voelt zich in de maling genomen en wil nu zijn naam van de kieslijst geschrapt zien. "Ik steun alleen de ijsbaan, geen politieke partij. Ik ben geen man voor de politiek. Dan stapt Wolter Kroes eruit", zegt de zanger.

Maar zijn naam schrappen gaat niet zomaar, de kieslijsten van de ijsbaanpartij zijn al ingeleverd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. "Ik heb contact gehad met de griffie van de gemeente, ik zal wel een officiële mail moeten sturen of zo", aldus Kroes.

Misverstand

Lijsttrekker Goezinne zegt dat alles berust op een misverstand. "Ik ben vanochtend op de koffie geweest bij Wolter en we hebben het uitgepraat. Alles is weer goed. Hij steunt nog steeds de ijsbaan." Maar niet de politieke partij, benadrukt Kroes. "Ik ben niet meer boos en als die ijsbaan er daadwerkelijk komt dan ben ik de eerste om mijn steun uit te spreken."