Philip Seymour Hoffman hoopte dat zijn dood andere drugsverslaafden wakker zou schudden.

Dat schrijft scriptschrijver Aaron Sorkin (foto) in een eerbetoon aan de onlangs overleden acteur voor de website van het tijdschrift Time.

Sorkin en Hoffman spraken elkaar vaak over de twee dingen die ze met elkaar gemeen hadden: jonge kinderen en een drugsverslaving.

"Hij zei tegen me, als één van ons overlijdt na een overdosis dan voorkomt dat waarschijnlijk de dood van tien anderen. Hij bedoelde dat onze dood in het nieuws zou komen en misschien iemand anders zo zou afschrikken dat diegene weer clean zou worden."

Verslaafd

Sorkin schrijft verder dat het niet correct is te stellen dat Hoffman aan een overdosis is overleden. "Hij is niet dood omdat hij teveel feestte of depressief was, maar omdat hij verslaafd was."

De acteur en Sorkin leerden elkaar kennen toen Hoffman in 2007 een rol speelde in de door Sorkin geschreven film Charlie Wilson's War. Sorkin is nu nuchter, maar gebruikte in het verleden cocaïne.

Hoffman werd zondag dood aangetroffen. Hoewel er drugs in zijn huis gevonden zijn, heeft de lijkschouwer de doodsoorzaak nog niet onomstotelijk kunnen vaststellen.