Acteur, artiest en cabaretier Thomas Acda heeft ooit per ongeluk een joint gerookt waar heroïne in zat. "Sindsdien heb ik het bij drank gehouden."

Dat zegt Acda in het blad Nieuwe Revu.

Ook heeft de acteur eens speed gesnoven. "Ik moet ergens in de twintig zijn geweest toen ik ooit één keer speed ging snuiven om te bewijzen dat het niks voorstelde. En dat was het ook. Ik had zestig bier op en na die snuif was ik meteen broodnuchter en drie dagen wakker."

Verder houdt Acda er geen rock en roll-bestaan op na. Zo zou de acteur zeggen dat hij met 'slechts' twee vrouwen naar bed is gegaan. Hij wil namelijk niet het risico lopen om als een soort Jeroen Pauw over te komen.

"Natuurlijk lul ik dat. Maar dit antwoord is nog altijd veel verstandiger dan te zeggen: Nou mevrouw, als u een grote kans op geslachtsziekten wilt hebben, moet u beslist met mij naar bed gaan", vertelt Acda.

"Ik vrees voor Jeroen Pauw dat er sindsdien geen enkele vrouw meer met hem naar bed wil. Jeroen had niks moeten zeggen, want er is geen enkele vrouw die zijn nummer 201 wil worden."

Jeuk

De nieuwe comedy Jeuk van Acda scoort ruim 600.000 kijkers. Dat had hij niet verwacht. "U hoort mij niet mopperen. Om eerlijk te zijn, ging ik vooraf uit van een harde kern van 200.000 kijkers in het begin en dan gaandeweg naar boven klimmen."

Acda zegt dat Jeuk niet een comedy voor iedereen is. "You love it or you hate it. Van een land dat dol is op de grappen van Geer en Goor en sowieso houdt van weinig fijnbesnaarde humor ten koste van een ander, verwacht je niet dat Jeuk zo goed aanslaat", aldus Acda.