De politie heeft dinsdagavond (Amerikaanse tijd) vier mensen opgepakt die ervan worden verdacht de heroïne te hebben verkocht waaraan acteur Philip Seymour Hoffman zondag vermoedelijk overleed.

Dat meldt New York Daily News woensdag.

De politie is het pand binnengevallen naar aanleiding van een tip. De heroïne die gevonden in de woning van de acteur zou afkomstig zijn uit het gebouw.

Tijdens de inval werden er 350 gevulde zakjes gevonden, de inhoud is waarschijnlijk heroïne, meldt CNN.

De 46-jarige acteur werd zondag gevonden in zijn appartement. Hij zou zijn overleden aan een overdosis drugs, al moet de autopsie dit nog bevestigen. De acteur werd gevonden met een naald in zijn arm.

Fentanyl

De heroïne die werd gevonden in het appartement van de overleden acteur was niet vermengd met de pijnstiller Fentanyl, blijkt verder uit politieonderzoek, meldt persbureau AP woensdag.

De pijnstiller wordt vaak gebruikt om de heroïnetrip te versterken, en wordt door de recherche gelinkt aan 22 vermoedelijke overdosissen in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Naald

De recherche vond in zijn appartement verder het middel buprenorphine, dat gebruikt wordt bij de behandeling van heroïneverslavingen. Ook zou de acteur de dag voor zijn dood 1.200 dollar (ongeveer 890 euro) uit hebben gegeven aan drugs. 

De politie van New York heeft onder meer zeventig pakketjes met heroïne en twintig hypodermische naalden verwijderd uit het appartement van Philip Seymour Hoffman.

De acteur wordt vrijdag begraven in New York.