De Australische oud-zwemmer Ian Thorpe is opgenomen in een afkickkliniek. 

De vijfvoudig olympisch kampioen werd maandag meegenomen door de politie in Sydney, nadat hij in een busje had ingebroken. Na een bezoek aan een ziekenhuis werd Thorpe overgebracht naar de afkickkliniek.

De manager van de 31-jarige Australiër meldt dat de zwemmer onder invloed was van antidepressiva en pijnstillers en vanwege een depressie is opgenomen in de kliniek.

De eigenaar van het busje belde de politie. De agenten herkenden de elfvoudig wereldkampioen op de langebaan en merkten dat hij gedesoriënteerd was. De zwemmer zou volgens zijn manager gedacht hebben dat hij in de auto van een vriend zat. De eigenaar heeft geen aangifte gedaan. Thorpe verbleef in Sydney bij zijn ouders om Kerstmis te vieren.

Ontkend

Thorpe zou vorige week donderdag ook al opgenomen zijn in een afkickkliniek. Dat werd echter ontkend door zijn management. Die meldde vrijdag dat hij in het ziekenhuis verbleef vanwege een schouderoperatie. In zijn autobiografie, die vorig jaar uitkwam, maakte de zwemmer bekend al een groot deel van zijn leven te kampen met een terugkerende depressie.

Thorpedo, zoals zijn bijnaam luidt, maakte in 2011 zijn rentree in de hoop zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. Daar slaagde hij niet in. Thorpe liet vorig jaar weten een vervolg van zijn loopbaan uit zijn hoofd te hebben gezet vanwege een pijnlijke schouder.