''Niet waar en schandalig.'' Zo noemt Woody Allen de aantijgingen van zijn adoptiedochter Dylan Farrow (28).

Zij beschuldigde de filmmaker en acteur er zondag van haar seksueel misbruikt te hebben.

In een open brief aan The New York Times sprak Farrow, tevens de adoptiedochter van actrice Mia Farrow, voor het eerst openlijk over het misbruik. Allen zou haar hebben misbruikt toen ze 7 jaar oud was.

In een eerste reactie ontkent Allen de aantijgingen. Hij laat via zijn advocaat weten het ''tragisch'' te vinden dat het verhaal weer in de publiciteit komt, terwijl hij 20 jaar geleden al is vrijgesproken.

De eerste berichten over het misbruik kwamen rond 1992 al naar buiten. Allen moest destijds voor de rechter verschijnen, maar werd niet veroordeeld wegens gebrek aan bewijs. Bovendien wilde de rechter Farrow ''beschermen en haar het trauma van een openbare getuigenis in een proces besparen''.

Wraak

Ook schrijft Allen dat noch hijzelf noch zijn dochter schuldig is aan Farrows leed en wijst hij zijn ex-vrouw Mia Farrow als schuldige aan. Zij zou het verhaal hebben verzonnen uit wraak. Allen komt later met een uitgebreide verklaring.

Hoewel Farrow nooit eerder zelf in de media over de zaak heeft gesproken, besloot ze er nu mee in de openbaarheid te treden omdat ze zich ergert aan de ophemeling van haar adoptievader in Hollywood.