Dylan Farrow, de geadopteerde dochter van Woody Allen en Mia Farrow, schrijft voor het eerst over het vermeende misbruik door haar adoptievader toen ze 7 jaar was.

Farrow schrijft in een open brief aan de New York Times dat het haar achtervolgd heeft dat de filmregisseur er mee weggekomen is.

In 1992 werd Woody Allen beschuldigd van kindermisbruik. Allen heeft het misbruik altijd ontkend. De filmregisseur werd vrijgesproken omdat er te weinig bewijs was.

"Dat hij ermee wegkwam, met wat hij mij heeft aangedaan, heeft me als kind achtervolgd", aldus Farrow. "Ik voelde me schuldig dat hij bij andere kleine meisjes in de buurt kon komen. Ik was doodsbang voor de aanraking van mannen."

Aanleiding voor de brief is de oeuvreprijs die Allen vorige maand ontving bij de Golden Globes. Farrow schrijft dat Hollywood de ervaring voor haar erger heeft gemaakt door het te negeren.

"Lang heeft de acceptatie van Woody Allen mij laten zwijgen. Het voelde als een persoonlijk verwijt, alsof de prijzen en eerbewijzen mij moesten vertellen mijn mond te houden en weg te gaan."