Heidi Klum heeft als model vaak opmerkingen over haar uiterlijk moeten doorstaan, maar is nooit gaan twijfelen aan haar lichaam. "Ik heb altijd veel zelfvertrouwen gehad."

Dat vertelt het model in een interview met het Amerikaanse Women's Health.

De 40-jarige presentatrice zegt niet aan haar lichaam te werken vanwege de meningen van anderen of een slecht zelfbeeld. "Ik heb mij altijd goed gevoeld over mijn lichaam en dat doe ik nog steeds."

Klum vertelt graag gezond te eten en om die reden pasta en brood vaak te laten staan. "Als ik bij mijn moeder in Duitsland ben kookt ze heel uitbundig voor me, ze frituurt alles en doet overal roomsaus bij. Dus ik kom meestal wel een paar kilo's zwaarder weer thuis."

Het model merkt dat zij naarmate ze ouder wordt meer moeite moet doen om haar lichaam slank te houden. "Als ik meer eet moet ik ook echt meer sporten. Natuurlijk wil ik pasta en brood eten en dat doe ik ook echt wel eens. Maar gewoon niet te vaak."

In het interview laat het model niets kwijt over de breuk tussen haar en haar bodyguard, Martin Kristen. Bronnen melden dat Klum sinds enige tijd weer vrijgezel is.