De affaire tussen Sienna Miller en Daniel Craig kwam aan het licht nadat een News of the World-journalist Craigs voicemail hackte. 

Op die manier kwam een liefdes-voicemail, die in 2005 door Miller was ingesproken, in handen van de krant.

Dat heeft een journalist van de tabloid onthuld tijdens de rechtszaak rond het afluisterschandaal in Londen, schrijven Britse media.

Dan Evans is een van de weinige voormalig News Of The World-journalisten die afluisterpraktijken heeft toegegeven. Hij zegt dit onder druk van zijn baas gedaan te hebben, die een voorpaginaverhaal van hem eiste.

In de voicemail die hij afluisterde, zei Miller tegen Craig: "Ik ben het. Ik kan nu niet praten, ik ben uit met Jude. Ik hou van je." Miller had tijdens de affaire een relatie met Jude Law, en Craig met Satsuki Mitchell.

Andy Coulson

Evans baas Andy Coulson gaf hem volgens de getuigenis de opdracht de voicemail op tape te kopiëren en het bandje anoniem bij de krant te laten bezorgen. Coulson werd in 2011 gearresteerd, maar ontkent net als de meeste andere hoofdverdachten alles.

Evans heeft bekend bijna dagelijks telefoons en voicemails van Britse sterren als Simon Cowell af te luisteren. Hij deed dit ook bij een andere krant, Sunday Mirror, waar hij tot 2005 voor werkte.

Jude Law getuigde maandag in de rechtszaak. Ook een telefoongesprek tussen hem en Craig, waarin hij de James Bond-acteur confronteert met de affaire, werd afgeluisterd.