AMSTERDAM - De Amerikaanse acteur/rapper Will Smith was in Nederland voor de première van zijn nieuwe film 'I, Robot'. Een actiethriller waarin Will Smith de rol speelt van detective Del Spooner. De film speelt zich af in 2035, waarin elk huishouden beschikt over een eigen robot. De samenleving vertrouwt volledig op de 'slimme' robots, totdat de robots wel heel erg slim worden... NU.nl sprak met de acteur in het luxueuze Amsterdamse hotel Blakes over zijn nieuwe film, het internet en zijn nieuwe album.

Bekijk video: Aankomst Will Smith in Amsterdam
Modem/ Breedband

Bekijk video: Will Smith bij Pathé Arena
Modem/ Breedband

De film 'I, Robot' doet het op dit moment goed in de Verenigde Staten. In de eerste week bracht zijn film al meer dan 43 miljoen euro op. Zijn concurrent Spiderman 2 zakte naar 22 miljoen euro.

De acteur blijkt een echte gadgetfreak, op zak heeft hij een zogenaamde 'blackberry'. Alles met knopjes vindt hij helemaal geweldig. Hij hoefde ook niet lang na te denken toen we hem vroegen of hij niet zo'n slimme robot in huis zou willen hebben: "Ik zou zeker zo'n robot willen hebben die alle klusjes voor je opknapt, integenstelling tot Del Spooner die niks van robots wilt weten. Niet voor het huishouden, dat regelt Jada (red. zijn vrouw) allemaal, maar ik zou hem gebruiken als golfcaddy. Het lijkt mij vreselijk handig als zo'n robot je precies kan vertellen waar je de bal naartoe hebt geslagen en hoe de wind staat. Ja, ik ben een echte golffreak."

Will Smith is ook regelmatig op het internet te vinden. "Ik surf veel, op zoek naar gekke dingen. Ook houd ik het nieuws in de gaten. Meest interessant vind ik de zogenoemde 'samenzweringstheorieën', die zijn veel op het internet te vinden. Nu vind je veel theorieën over de VN en Irak. Dat lees ik graag op forums." De acteur vindt dat materiaal waar copyright op zit moet worden beschermd op het internet: "De mensen hebben er veel tijd ingestoken om iets te creëren, dat moet worden beschermd. Ik zou zelf nooit muziek downloaden waar ik nooit voor heb betaald."

In november komt zijn nieuwe album uit. Een naam voor het nieuwe album heeft hij nog niet bedacht: "Dat verzin ik pas op het allerlaatste moment, ik heb op dit moment nog niks bedacht. Het nieuwe album zal een echte Will Smith-album zijn, wat mensen van mij zijn gewend, vrolijk en opzwepend. Toch zal dit album wat meer dieper, intelligenter en warmer zijn dan de vorige albums."

Over zes weken komt de eerste single van het album uit in de Verenigde Staten. De nieuwe single heeft de titel 'Switch' gekregen. De mensen die woensdag naar het gratis openlucht concert van Will Smith bij Pathé Arena waren gekomen, kregen alvast een voorproefje van de nieuwe single. Een vlot, vrolijk nummer dat zeker een succes zal worden, gezien de reacties van het aanwezige publiek.

De film 'I, Robot' is vanaf 4 augustus te zien in bioscopen in Nederland.