Justin Bieber is donderdagochtend (plaatselijke tijd) gearresteerd in Miami.

Dat bevestigt de politie aan NBC Miami.

De zanger werd in de Amerikaanse stad door de politie meegenomen naar het bureau voor rijden onder invloed en voor meedoen aan straatraces.

Donderdagmiddag (plaatselijke tijd) besloot een rechter in Miami dat de borg voor de zanger op 2.500 dollar (ongeveer 1.800 euro) is.

Een woordvoerder van de politie vertelde eerder in een persconferentie dat Bieber heeft toegegeven de hele dag marihuana te hebben gerookt, op advies van zijn dokter antidepressiva slikt en eerder op de avond een biertje te hebben gedronken.

De agenten ter plaatse hadden moeite met Bieber arresteren, omdat de zanger veel te hard reed. De zanger reed twee keer zo hard als toegestaan was. Bieber verzette zich daarnaast tijdens de arrestatie.

Verlopen

De politiewoordvoerder bevestigde daarnaast dat de zanger in het bezit is van een een verlopen rijbewijs.

Ook de andere deelnemer aan de straatrace, een goede vriend van de zanger, is opgepakt. Ook hij was volgens de politie onder invloed.

Bronnen melden aan TMZ dat Bieber's vader geholpen heeft met het opzetten van de straatrace. Jeremy Bieber zou het plan hebben gemaakt om de straat af te zetten zodat zijn zoon kon racen. Hij zou daarnaast de hele dag bij het popidool in de buurt zijn geweest en had dus kunnen weten dat zijn zoon niet kon rijden.

De politie doet daarnaast onderzoek naar een politie-escorte die woensdag met het tieneridool meereed. De agenten in kwestie hadden geen toestemming en gingen om nog onbekende reden met Bieber mee.

Eieren

Het is voor Bieber niet de eerste keer dat hij in contact komt met de politie. Het huis van de zanger werd afgelopen week door de politie geïnspecteerd na een incident waarbij Bieber volgens ooggetuigen eieren gooide naar het huis van zijn buurman.

Bij de doorzoeking van het huis van de popster werd rapper Lil Za, die lange tijd bij Bieber in huis heeft gewoond, gearresteerd voor het in bezit hebben van drugs.