Beyoncé vindt dat er nog steeds geen gelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaat. 

"We moeten ophouden te geloven in die mythe", schrijft de zangeres in een essay voor de Amerikaanse vrouwenorganisatie The Shriver Report.

"Er is pas gelijkheid als mannen en vrouwen evenveel respect en salaris krijgen."

De zangeres reageert met het essay op een onderzoek van de organisatie. Uit het onderzoek bleek dat 42 miljoen vrouwen in de Verenigde Staten in armoede leven.

"De helft van alle werkende mensen is vrouw, maar de gemiddelde vrouw krijgt slechts 77 procent van wat de gemiddelde man verdient", reageert Beyoncé.

Samenwerken

De 32-jarige echtgenote van Jay-Z vindt dat mannen en vrouwen moeten samenwerken om de situatie te veranderen. "Als mannen en vrouwen allebei hun mond niet opentrekken, verandert er niets", legt ze uit. "Mannen moeten eisen dat hun vrouwen, dochters, moeders en zussen worden betaald naar hun kwaliteiten en niet naar hun geslacht."

Beyoncé denkt dat er nog veel werk moet worden verzet. "Maar we kunnen iets bereiken als we samenwerken", zegt ze. "Meer dan de helft van de bevolking en mensen die stemmen is vrouw. We moeten eisen dat we allemaal honderd procent van de kansen krijgen."