De witte jurk van Jennifer Lawrence tijdens de Golden Globes is een trend op sociale media, doordat veel mensen kritiek op de outfit uiten. Sommigen hebben de jurk zelfs nagemaakt.

De hashtag 'Lawrencing' was een tijdje trending topic op Twitter doordat twitteraars zelf foto's plaatsten van hun eigen creaties.

"Een kat in een theedoek" en "een schreeuwende man gewikkeld in een dekbed met riemen" zijn de meest besproken uitspraken.

Ook op entertainmentsites was aandacht voor de jurk van de 23-jarige actrice, die een Golden Globe mee naar huis mocht nemen voor haar rol in American Hustle. E! Online noemde de jurk "mooi, maar saai" en vergeleek de outfit met de japon die de actrice droeg tijdens de Oscar-uitreiking in 2013.

US Weekly noemde de look wel "opvallend" en Daily Mail heeft de jurk benoemd als een "ongemakkelijke modeblunder".

Lawrences' jurk was niet het enige aspect aan de actrice dat aandacht kreeg tijdens de Golden Globes. De Amerikaanse kreeg ook veel reacties op het 'photobomben' van Taylor Swift. Lawrence stormde tijdens een interview met Swift de trappen op om op haar foto te verschijnen.