Wilfred Genee heeft geleerd om zich niets aan te trekken van kritiek van anderen. "De mening van de rest van de wereld laat me koud."

"Als mijn vrouw, mijn kinderen of mijn ouders iets niet leuk vinden trek ik me er iets van aan", aldus de presentator.

Genee vertelt aan de VaraGids dat hij lang niet altijd zo goed heeft kunnen omgaan met kritiek. "Het is een paar keer mis gegaan omdat Johan (Derksen, red.) heel persoonlijk werd."

"Hij beweerde dingen, terwijl hij wist dat het niet klopte. Dan ontvlam ik. Maar ruzies met Hans Kraay jr. raken me niet. Wat hij zegt neem ik sowieso niet serieus."

Vakmanschap

De presentator zit sinds 2008 wekelijks met Johan Derksen aan tafel voor Voetbal International, maar de twee zijn allesbehalve vrienden.

"Er is een wederzijds respect op basis van vakmanschap. Daarom verbaasde het me ook zo dat het tussen ons vorig seizoen zo uit de hand liep."

Genee zegt het inmiddels gewend te zijn dat er spanning tussen hem en Derksen is. "Ik ben er niet op uit om aardig gevonden te worden. Ze moeten me goed vinden. Ik zou niet weten wie je anders op mijn plaats zou kunnen zetten. De meeste mensen willen niet eens met Johan werken."